Selecteer een pagina

Wanneer de herfst aanbreekt is het tijd om je tuin bladvrij te maken. Daarom is een bladblazer kopen aan te raden voor iedereen met een eigen tuin. Op die manier zorg je ervoor dat je altijd direct kan handelen zodra de bladeren beginnen te vallen. Een tuin die bladvrij is, is een gezonde tuin. Bovendien voorkom je dat er gevaarlijke situaties ontstaan doordat je over natte en gladde bladeren moet lopen. Alle reden om dus naar een goed model te gaan zoeken. Dat doe je door de volgende zaken mee te wegen als consument.

Hoe sterk is de blazer?
De eerste vraag die je stelt bij een bladblazer kopen, is hoe sterk deze is. Het vermogen speelt namelijk een grote rol. Voor de kleinere tuinen maakt het iets minder uit, maar vooral voor de grote tuinen is het belangrijk. Het is namelijk zo dat meer vermogen over het algemeen ook meer blaaskracht betekent. Met als gevolg dat je daardoor dus ook sneller je tuin kan schoonblazen. Dit geldt overigens ook wanneer je sneeuw wil ruimen met de bladblazer. Ook in dat geval is meer vermogen altijd sterk aan te raden. Dit geeft je meer zekerheid op een schone tuin.

Dragen op de rug
Het is belangrijk om een blazer te kopen die gemakkelijk te hanteren is. Kijk bijvoorbeeld naar de fabrikanten die modellen maken die op de rug te dragen zijn. Dit maakt het makkelijker om de klus uit te voeren wanneer je een wat groter oppervlak moet aanpakken. Juist ook omdat je er dan zeker van bent dat je de klus in één keer kan afmaken. Let wel op, want een kleiner model bladblazer kopen kan wel de slimste optie zijn voor kleinere tuinen. Die kan je dan net wat makkelijker in de hand houden. Zo maak je het iets gemakkelijker.